تحليل صرفي
-
سوال1:
خبر کانَ، بالإنتظار کلش میشه (برا خبر شبه جمله دوتا حالت داریم: 1.جارومجرور 2.ظرف و مظروف که کلشون خبرن نه فقط حرف جر یا ظرف)
سوال2:
بله الحجرات مضاف الیهه.(إحدی هم بدون ال اومده اینم یه روش برا مطمئن شدن)
برا اعراب %(#de0076)[جمع مؤنث] اینطوری یاد بگیر:
خانوما آقا بالاسر (فتحه) نمیخوان! و تو حالت منصوب به جای فتحه، کسره میگیرن.
سوال3:
کلمه %(#de0004)[آخر] یه نکته مهم داره با توجه به حرکتش:
%(#007ede)[آخَر(در اصل بوده أءخَر):] بر وزن أفعل، مشتق اسم تفضیله، مؤنثش میشه اُخری(بر وزن فُعلی)، معنیش میشه دیگر، و یه کلمه غیر منصرفه.
%(#ed009a)[آخِر:] بر وزن فاعِل و اسم مشتق از فاعِله. مؤنثش میشه آخِرة، معنیش میشه دیگر، و یه کلمه منصرفه.اینجا ترکیب صف آخرَ رو از این ـَ میفهمیم که این همون أءخَر هست به معنای دیگر و از طرفی میدونیم که وزن أفعل غیر منصرفه و اسمای غیر منصرف بی "ال" و "مضاف الیه" اعرابشون فرعیه. ینی تو حالت مجرور، به جای ـِ ، ـَ میگیرن.
سوال4:
بـ حرف جره و در واقع مختص فعلشه اینجا. تو عربی کلا از این فعلا زیاد داریم که حرف اضافه مخصوص خودشونو دارن. که این حرف همون حرف جره. پس "ما" هم میشه مجرور به حرف جر با اعراب محلی(چون مبنیه)سوال5:
فاعلش %(#00aeed)[النّاس]ـه. برا تشخیص فاعل کلا یه کاری کنین. بعد از فعل رو چک کنین و نزدیکترین اسم مطابق با فعلو پیدا کنین. الان ناس نسبت ب جمیعا نزدیکتره به فعل. اصلا اگه جمیعا فاعل باشه ناس این وسط چه نقشی میتونیم بهش بدیم؟ (البته برا صیغه های واجب الاستتار، فاعل همیشه مستتره. و یا فعلایی که فاعلشون ضمیر متصله دیگه نیازی نیس دنبال اسم بگردیم اصن.)سوال6: مکتبة مفعوله. چون توی معنی میگیم وارد شد به ...
برا تشخیصش اینکارو بکنین. اگه تو معنی به، با، از بیاریم ولی تو خود جمله عربی این به، با، از نباشه اون کلمه بعدی مفعوله. مثلا این جا اگه بود تدخل %(#ed0000)[بـ]المکتبة دیگه مفعول نبود. میشد مجرور به حرف جر.فعلا این سوالاتونو خوندم. البته من نظام قدیمم نمیدونم توضیحاتم براتون واضح خواهند بود یانه.
امیدوارم متوجهشون بشین🌸 شایدم بعضی چیزارو اشتباه گفته باشم البته😅 -
سوال1:
خبر کانَ، بالإنتظار کلش میشه (برا خبر شبه جمله دوتا حالت داریم: 1.جارومجرور 2.ظرف و مظروف که کلشون خبرن نه فقط حرف جر یا ظرف)
سوال2:
بله الحجرات مضاف الیهه.(إحدی هم بدون ال اومده اینم یه روش برا مطمئن شدن)
برا اعراب %(#de0076)[جمع مؤنث] اینطوری یاد بگیر:
خانوما آقا بالاسر (فتحه) نمیخوان! و تو حالت منصوب به جای فتحه، کسره میگیرن.
سوال3:
کلمه %(#de0004)[آخر] یه نکته مهم داره با توجه به حرکتش:
%(#007ede)[آخَر(در اصل بوده أءخَر):] بر وزن أفعل، مشتق اسم تفضیله، مؤنثش میشه اُخری(بر وزن فُعلی)، معنیش میشه دیگر، و یه کلمه غیر منصرفه.
%(#ed009a)[آخِر:] بر وزن فاعِل و اسم مشتق از فاعِله. مؤنثش میشه آخِرة، معنیش میشه دیگر، و یه کلمه منصرفه.اینجا ترکیب صف آخرَ رو از این ـَ میفهمیم که این همون أءخَر هست به معنای دیگر و از طرفی میدونیم که وزن أفعل غیر منصرفه و اسمای غیر منصرف بی "ال" و "مضاف الیه" اعرابشون فرعیه. ینی تو حالت مجرور، به جای ـِ ، ـَ میگیرن.
سوال4:
بـ حرف جره و در واقع مختص فعلشه اینجا. تو عربی کلا از این فعلا زیاد داریم که حرف اضافه مخصوص خودشونو دارن. که این حرف همون حرف جره. پس "ما" هم میشه مجرور به حرف جر با اعراب محلی(چون مبنیه)سوال5:
فاعلش %(#00aeed)[النّاس]ـه. برا تشخیص فاعل کلا یه کاری کنین. بعد از فعل رو چک کنین و نزدیکترین اسم مطابق با فعلو پیدا کنین. الان ناس نسبت ب جمیعا نزدیکتره به فعل. اصلا اگه جمیعا فاعل باشه ناس این وسط چه نقشی میتونیم بهش بدیم؟ (البته برا صیغه های واجب الاستتار، فاعل همیشه مستتره. و یا فعلایی که فاعلشون ضمیر متصله دیگه نیازی نیس دنبال اسم بگردیم اصن.)سوال6: مکتبة مفعوله. چون توی معنی میگیم وارد شد به ...
برا تشخیصش اینکارو بکنین. اگه تو معنی به، با، از بیاریم ولی تو خود جمله عربی این به، با، از نباشه اون کلمه بعدی مفعوله. مثلا این جا اگه بود تدخل %(#ed0000)[بـ]المکتبة دیگه مفعول نبود. میشد مجرور به حرف جر.فعلا این سوالاتونو خوندم. البته من نظام قدیمم نمیدونم توضیحاتم براتون واضح خواهند بود یانه.
امیدوارم متوجهشون بشین🌸 شایدم بعضی چیزارو اشتباه گفته باشم البته😅 -
بآهار آخه من چطوري ميتون ازتون تشكر كنم
خيلي ممنونم خيلي عالي بود توضيحاتتون 🌹🌹🌹🌹
فقط نقش جميعا رو ميشه بگين؟
و اينكه بازم ممنونم 😊مليكابانو خواهش میکنم خداروشکر متوجه شدی😍🌸
عه اونو یادم رفته بگم. کلا کلمه ی "جمیعاً" در صورتیکه قابل حذف باشه، حاله. اینجا هم حاله. کلا کلمه منصوب دیدین و براش نقشی جز چیزای عادی ای که معمولا تو تحلیل صرفی هس پیدا نکردین، یاد کل منصوبات بفتین مث حال و مفعول مطلق و تمییز و...
من الان دیدم یه جا تگم کردین تازه فهمیدم رشتتون انسانیه😅آخه سوالاتون یکم سخت بود برا تجربی.
ایشالا موفق باشی🌹🌸 -
مليكابانو خواهش میکنم خداروشکر متوجه شدی😍🌸
عه اونو یادم رفته بگم. کلا کلمه ی "جمیعاً" در صورتیکه قابل حذف باشه، حاله. اینجا هم حاله. کلا کلمه منصوب دیدین و براش نقشی جز چیزای عادی ای که معمولا تو تحلیل صرفی هس پیدا نکردین، یاد کل منصوبات بفتین مث حال و مفعول مطلق و تمییز و...
من الان دیدم یه جا تگم کردین تازه فهمیدم رشتتون انسانیه😅آخه سوالاتون یکم سخت بود برا تجربی.
ایشالا موفق باشی🌹🌸 -
بقیه سوالاتون:
سوال7: دقیق مطمئن نیستم ولی احساس میکنم حسب ظرفه.
باز مطمئن نیستم چون برا ما یه تعداد محدودی داریم از ظروف اینو نداشتیم.
که ظروف هم میتونستن نقش مفعول فیه بگیرن. بازم میگم مطمئن نیستم کامل😅سوال8و9 هم اصلا نمیدونم 😂
ولی سوال10:
ببینین میگه بالامیبرد وزنش را...
وزن اینجا مفعوله.
و اینکه شیء هم اینجا یه کلمه نکره اس که بعدش جمله اومده(یفوق) و ما میدونیم جمله بعد از نکره وصفیه س. ینی این یفوق بر میگرده به شیء نه به وزن. و چون شیء خودش قبل از فعلمون اومده و بعدش دیگه اسمی مطابق با فعلمون نداریم که بگیریم فاعل، فاعل یفوق(که یه فعل جایزالاستتاره) ضمیر مستتره. -
بقیه سوالاتون:
سوال7: دقیق مطمئن نیستم ولی احساس میکنم حسب ظرفه.
باز مطمئن نیستم چون برا ما یه تعداد محدودی داریم از ظروف اینو نداشتیم.
که ظروف هم میتونستن نقش مفعول فیه بگیرن. بازم میگم مطمئن نیستم کامل😅سوال8و9 هم اصلا نمیدونم 😂
ولی سوال10:
ببینین میگه بالامیبرد وزنش را...
وزن اینجا مفعوله.
و اینکه شیء هم اینجا یه کلمه نکره اس که بعدش جمله اومده(یفوق) و ما میدونیم جمله بعد از نکره وصفیه س. ینی این یفوق بر میگرده به شیء نه به وزن. و چون شیء خودش قبل از فعلمون اومده و بعدش دیگه اسمی مطابق با فعلمون نداریم که بگیریم فاعل، فاعل یفوق(که یه فعل جایزالاستتاره) ضمیر مستتره.