سوال از تقسیم سلولی
-
Negin K
نمیدونم کمبپل رو دارید یانه ولی خب اگر ندارید شاید این قسمت کتاب کمکتون کرد!@narjes-hashemi من کمپبل رو دارم و مطالعه کردم:)نمیدونم پایه چندم هستید ولی اگر که زیست یازدهم فصل6 رو مطالعه کنید خیلی از سوالاتتون برطرف میشه.سوالات شما سوالات پایه ای و اساسی هست که مطمئنم اگر زیست یازدهم رو مطالعه کنید به راحتی مطالب کمپبل رو متوجه خواهید شد.
دابل هلیکس و یا همون مارپیچ مضاعف در رابطه با ساختار دنا هست که خب براساس مطالعات ویلکینز و فرانکلین متوجه شدن دنا مارپیچ هست و واتسون کریک هم مدل نردبان پیچ خورده رو ارائه دادند و نوبل را نوش جان کردند.(فصل1 دوازدهم)حالا چرا میگن مضاعف(یا همون دابل)چون دنای انسان دو رشته ای هست و مثل این هست که دو ریسمان بلند در اطراف یک محور فرضی پیچ بخورند در حالی که توسط پیوندهای هیدروژنی به هم متصل هستند.
خب حالا میرسیم به بحث اینکه اصلا دنا چجوریه و کروموزم کیه!
ماده وراثتی ما یا همون دنا شامل22جفت رشته ی دنای اتوزوم(غیرجنسی)و یک جفت رشته ی دنای جنسی هست.حالا این رشته های دنا به همراه یه سری پروتئین در واحدهایی به نام کروموزوم دسته بندی شدند.این کروموزوم ها الان به صورت تک و منفرد هستند و بهشون میگیم تک کروماتیدی.هر کروموزم تک کروماتید=یک رشته ی دنا.هر یاخته به طور کلی در طول عمرش دو مرحله رو سپری میکنه،اینترفاز و تقسیم هسته(+سیتوکینز که بستگی داره!).خود اینترفاز شامل سه مرحله هست.در مرحله میانی و یا همون S یاخته یه کپی از رشته های دنایی که داشته رو تهیه میکنه و میچسبونتش کنار همون اولیه.(اینطوری تصور کن که در مرحلهS تعداد رشته های دنا دو برابر میشه بعد هسته با خودش میگه ای وای چه کنم اینا رو دیگه کجا جا بدم اونا میگن نگران نباش ما میریم از طریق سانترومر کنار خواهرامون میچسبیم هم جای کمتری میگریم هم در کنار یکدیگر خوش و خرمیم)حالا کروموزوم تک کروماتیدی تو شده دو کروماتیدی و هر کروموزومت حامل دو رشته ی دنا هست.(به طور کلی این یادت باشه که هر کروماتید حامل یک رشته دنا هست حالا کروموزم تک کروماتیدی باشه یه رشته دنا،دو کروماتیدی باشه دو رشته دنا)
پرومتافاز و مراحل تقسیم میتوز هم که داستان خودش رو داره و فکر کنم با توضیحاتی که گفتم اگر کمپبل رو بخونی اوکی میشه.به طور کلی در مرحله پرومتافاز پوشش هسته و شبکه آندوپلاسمی که اطراف هسته هست تجزیه میشه تا رشته های دوک کینه توکوری بتونن به سانترومر کروموزوم ها برسن و بهش متصل بشن.خیلی توضیحاتم طولانی شد ولی سعی کردم هر چیزی رو که یادم میاد بنویسم.یه پا جمع بندی کنکوری ژنتیک زیست2و3 شد
انشالله که مفید واقع بشه.
در ضمن پیشنهاد میکنم اگر علاقه مند هستید کتاب مبانی ژنتیک و یا زیست شناسی سلولی مولکولی رو مطالعه کنید. -
@narjes-hashemi من کمپبل رو دارم و مطالعه کردم:)نمیدونم پایه چندم هستید ولی اگر که زیست یازدهم فصل6 رو مطالعه کنید خیلی از سوالاتتون برطرف میشه.سوالات شما سوالات پایه ای و اساسی هست که مطمئنم اگر زیست یازدهم رو مطالعه کنید به راحتی مطالب کمپبل رو متوجه خواهید شد.
دابل هلیکس و یا همون مارپیچ مضاعف در رابطه با ساختار دنا هست که خب براساس مطالعات ویلکینز و فرانکلین متوجه شدن دنا مارپیچ هست و واتسون کریک هم مدل نردبان پیچ خورده رو ارائه دادند و نوبل را نوش جان کردند.(فصل1 دوازدهم)حالا چرا میگن مضاعف(یا همون دابل)چون دنای انسان دو رشته ای هست و مثل این هست که دو ریسمان بلند در اطراف یک محور فرضی پیچ بخورند در حالی که توسط پیوندهای هیدروژنی به هم متصل هستند.
خب حالا میرسیم به بحث اینکه اصلا دنا چجوریه و کروموزم کیه!
ماده وراثتی ما یا همون دنا شامل22جفت رشته ی دنای اتوزوم(غیرجنسی)و یک جفت رشته ی دنای جنسی هست.حالا این رشته های دنا به همراه یه سری پروتئین در واحدهایی به نام کروموزوم دسته بندی شدند.این کروموزوم ها الان به صورت تک و منفرد هستند و بهشون میگیم تک کروماتیدی.هر کروموزم تک کروماتید=یک رشته ی دنا.هر یاخته به طور کلی در طول عمرش دو مرحله رو سپری میکنه،اینترفاز و تقسیم هسته(+سیتوکینز که بستگی داره!).خود اینترفاز شامل سه مرحله هست.در مرحله میانی و یا همون S یاخته یه کپی از رشته های دنایی که داشته رو تهیه میکنه و میچسبونتش کنار همون اولیه.(اینطوری تصور کن که در مرحلهS تعداد رشته های دنا دو برابر میشه بعد هسته با خودش میگه ای وای چه کنم اینا رو دیگه کجا جا بدم اونا میگن نگران نباش ما میریم از طریق سانترومر کنار خواهرامون میچسبیم هم جای کمتری میگریم هم در کنار یکدیگر خوش و خرمیم)حالا کروموزوم تک کروماتیدی تو شده دو کروماتیدی و هر کروموزومت حامل دو رشته ی دنا هست.(به طور کلی این یادت باشه که هر کروماتید حامل یک رشته دنا هست حالا کروموزم تک کروماتیدی باشه یه رشته دنا،دو کروماتیدی باشه دو رشته دنا)
پرومتافاز و مراحل تقسیم میتوز هم که داستان خودش رو داره و فکر کنم با توضیحاتی که گفتم اگر کمپبل رو بخونی اوکی میشه.به طور کلی در مرحله پرومتافاز پوشش هسته و شبکه آندوپلاسمی که اطراف هسته هست تجزیه میشه تا رشته های دوک کینه توکوری بتونن به سانترومر کروموزوم ها برسن و بهش متصل بشن.خیلی توضیحاتم طولانی شد ولی سعی کردم هر چیزی رو که یادم میاد بنویسم.یه پا جمع بندی کنکوری ژنتیک زیست2و3 شد
انشالله که مفید واقع بشه.
در ضمن پیشنهاد میکنم اگر علاقه مند هستید کتاب مبانی ژنتیک و یا زیست شناسی سلولی مولکولی رو مطالعه کنید.نوشتهشده در ۱۹ خرداد ۱۴۰۰، ۱۸:۱۳ آخرین ویرایش توسط انجام شدهNegin K
شستت الان اوکیه؟
من یازدهم نیستم و به این فصل شیشم که گفتید نرسیدم اون فاگوزیستو اینام...
درکل توضیحات خوبی بود مرررررسی که وقت گذاشتی -
@narjes-hashemi در ورود افراد متفرقه ممنوع
گفته است:
میکروتوبول های غیر کینه توکوری از دو قطب مخالف سلول با یکدیگر میانکنش دارند!؟
هن؟؟
انصافا هرلحظه ممکنه آتیششون بزنمو قیدشو کلا بزنم
بشمار۱این دیگه واقعا واضحه
میکروتوبول کینه توکوری یعنی اونایی که وصلن به کروموزوما
غیر کینه توکوری یعنی اونایی که وصل نیستن
خب اونایی که وصل نیستن و از دوطرف میان اگه دقت کنی سراغشون نزدیک همه
و یه مدل برهمکنش دارن باهم که برای ایجاد شکل دوکی و کشیده سلول و تهش جدا شدن شون خیلی اثر دارهنوشتهشده در ۱۹ خرداد ۱۴۰۰، ۱۸:۱۳ آخرین ویرایش توسط _Biliifti_ انجام شدهBio در ورود افراد متفرقه ممنوع
گفته است:
گفته است:
میکروتوبول های غیر کینه توکوری از دو قطب مخالف سلول با یکدیگر میانکنش دارند!؟
هن؟؟
انصافا هرلحظه ممکنه آتیششون بزنمو قیدشو کلا بزنم
بشمار۱این دیگه واقعا واضحه
میکروتوبول کینه توکوری یعنی اونایی که وصلن به کروموزوما
غیر کینه توکوری یعنی اونایی که وصل نیستن
خب اونایی که وصل نیستن و از دوطرف میان اگه دقت کنی سراغشون نزدیک همه
و یه مدل برهمکنش دارن باهم که برای ایجاد شکل دوکی و کشیده سلول و تهش جدا شدن شون خیلی اثر دارهآها فهمیدم
ممنونممررررسی
-
Negin K
شستت الان اوکیه؟
درکل توضیحات خوبی بود مرررررسی که وقت گذاشتی@narjes-hashemi در ورود افراد متفرقه ممنوع
گفته است:
Negin K
شستت الان اوکیه؟
درکل توضیحات خوبی بود مرررررسی که وقت گذاشتیشستم هم خوبه سلام میرسونه
سوال دیگهای بود من در خدمتم -
نوشتهشده در ۲۴ آبان ۱۴۰۰، ۹:۳۴ آخرین ویرایش توسط انجام شده
آخرش هم پرویزی نتونست تلافی کنه این موضوع زیرلفظی رو برای من
-
گفته است:
zeinab dehghani در ورود افراد متفرقه ممنوع
گفته است:
گفته است:
گفته است:
@narjes-hashemi زدی ورود افرادمتفرقه ممنوع....(یعنی بیشترآدم فضول میشه)
بعدهم درمورد زیست هست...
بعدهم اول اولش سلطان زیست رو تگ کردی..
بعدمیخای ما نیایم؟!
ای بانوی پاکدامن!!!
چرااینقده پلشت بازی درمیاری؟!!ینی من دیونه همین پلشت بازیام که فقط خودت درک میکنی
درود بر شَرَفَت
آقا این نام گذاری نهایت فشار روانی و عصبی بود
من اول و آخر همه ی پلشت بازیارو درک میکنم..
توروهم آوردم وَر دستِ خودم
حالا مااینجارو میکنیم یه پاتودلی و میگیم و میخندیم...ولی خودیاسین نمیاد ک جواب بدهبانو پاکدامن باشه پلشت بازی نفهمه؟
مگه میشه؟مگه داریم؟
آقا اگه تا یه ساعت دیگه اومد من بستنی میدم همین تاپیکوبیادم همه رو با خاک یکسان میکنه میره
درودبرشرف اون جمله اولت....
اصن تن و بدن بانوحضرت مریم الان به رقص سماع دراومد
ععع یاسین نیاااا..بزار این بچه مایه دار مارو بستنی بده...
نوشتهشده در ۲۴ آبان ۱۴۰۰، ۹:۳۵ آخرین ویرایش توسط انجام شدهzeinab dehghani در ورود افراد متفرقه ممنوع
گفته است:
بزار این بچه مایه دار مارو بستنی بده...
هار هار هار
-
Bio من برا یه سوال باید تاپیک میزدم اجازه نداشتم تودلی ازت بپرسم...شرمنده
کمپبل://
درپرومتافاز چند مولکول DNAوجود دارد؟
چند مولکول DNA,به ازای هرکروموزوم وجود دارد؟چند مارپیج مضاعف به ازای کروماتیدو کروموزوم وجود دارد؟
این چی میگه؟؟؟؟؟؟؟
میشه ترجمه کنی؟؟
من نمیفهمم اصلا درک کلماتشو ندارم..جوری که خود سوالو از رو متنش نوشتمنوشتهشده در ۲۴ آبان ۱۴۰۰، ۹:۳۵ آخرین ویرایش توسط انجام شده@narjes-hashemi در ورود افراد متفرقه ممنوع
گفته است:
میشه ترجمه کنی؟؟
من نمیفهمم اصلا درک کلماتشو ندارم..جوری که خود سوالو از رو متنش نوشتمازبس فارسیت ضعیفه
آخه جمله فارسی هم نمیتونی معنی کنی؟ -
گفته است:
هار هار هار
نوشتهشده در ۲۴ آبان ۱۴۰۰، ۹:۳۶ آخرین ویرایش توسط انجام شده@narjes-hashemi در ورود افراد متفرقه ممنوع
گفته است:
گفته است:
هار هار هار
آخرش هم دیر اومد و تو مارو بستنی ندادی
-
گفته است:
میشه ترجمه کنی؟؟
من نمیفهمم اصلا درک کلماتشو ندارم..جوری که خود سوالو از رو متنش نوشتمازبس فارسیت ضعیفه
آخه جمله فارسی هم نمیتونی معنی کنی؟نوشتهشده در ۲۴ آبان ۱۴۰۰، ۹:۳۸ آخرین ویرایش توسط _Biliifti_ انجام شدهzeinab dehghani آقا من یه بارم به خودت گفتم
سوال که داشتم که منبع درستی دردسترس نداشتم حقیقتا
مجبور میشدم از Bio بپرسم
با این حال بازم نمیفهمیدم چی میگه
یه بارم بهم گفت
منم نمیفهمم سوالای تورو:|
عمیق بود لامصب -
نوشتهشده در ۲۴ آبان ۱۴۰۰، ۹:۳۸ آخرین ویرایش توسط انجام شدهzeinab dehghani در ورود افراد متفرقه ممنوع
گفته است:
من آخر این قضیه زیر لفظی شمارو نگرفتم
-
zeinab dehghani آقا من یه بارم به خودت گفتم
مجبور میشدم از Bio بپرسم
با این حال بازم نمیفهمیدم چی میگه
یه بارم بهم گفت
منم نمیفهمم سوالای تورو:|
عمیق بود لامصبنوشتهشده در ۲۴ آبان ۱۴۰۰، ۹:۴۰ آخرین ویرایش توسط انجام شده@narjes-hashemi در ورود افراد متفرقه ممنوع
گفته است:
مجبور میشدم از Bio بپرسم
با این حال بازم ننیفهمیدم چی میگه
یه بارم بهم گفت
منم ننیفهمم سوالای تورو:|
عمیق بود لامصب
دوسه تا نفهم گیرهم افتاده بودیم
خدا رحمتش کنه
حساب باشکوهی داشتBio
-
گفته است:
نوشتهشده در ۲۴ آبان ۱۴۰۰، ۹:۴۱ آخرین ویرایش توسط انجام شده@narjes-hashemi در ورود افراد متفرقه ممنوع
گفته است:
گفته است:
اینن زیرلفظی ک ماجراها داره.
اماخب درکل به عروس موقع جواب دادن زیرلفظی میدن دیگه.
عروس اینقده جواب نمیده تا مادرشوهر بهش زیرلفظی بده -
گفته است:
مجبور میشدم از Bio بپرسم
با این حال بازم ننیفهمیدم چی میگه
یه بارم بهم گفت
منم ننیفهمم سوالای تورو:|
عمیق بود لامصب
دوسه تا نفهم گیرهم افتاده بودیم
خدا رحمتش کنه
حساب باشکوهی داشتBio
نوشتهشده در ۲۴ آبان ۱۴۰۰، ۹:۴۱ آخرین ویرایش توسط انجام شدهzeinab dehghani خودش بلد نبود توضیح بده
بدتر عزت نفس طرفو فروکش می کرد و میرفت -
zeinab dehghani خودش بلد نبود توضیح بده
بدتر عزت نفس طرفو فروکش می کرد و میرفتنوشتهشده در ۲۴ آبان ۱۴۰۰، ۹:۴۲ آخرین ویرایش توسط انجام شده@narjes-hashemi اونم نوعی از پلشتاست دیگه
@نگین-محمدیان نمونه ای دیگر از بیشعوریشو میبینی -
گفته است:
گفته است:
اینن زیرلفظی ک ماجراها داره.
اماخب درکل به عروس موقع جواب دادن زیرلفظی میدن دیگه.
عروس اینقده جواب نمیده تا مادرشوهر بهش زیرلفظی بدهنوشتهشده در ۲۴ آبان ۱۴۰۰، ۹:۴۲ آخرین ویرایش توسط _Biliifti_ انجام شدهzeinab dehghani اووووفی
زدی حرص بچه مردمو دراوردی
خوب تربیتتون کردم -
نوشتهشده در ۲۴ آبان ۱۴۰۰، ۹:۴۲ آخرین ویرایش توسط انجام شده
نوچ نوچ
صدبار ادمین و ناظم گفتن واسه تاپیکاتون عنوان مناسب انتخاب کنید -
@narjes-hashemi اونم نوعی از پلشتاست دیگه
@نگین-محمدیان نمونه ای دیگر از بیشعوریشو میبینینوشتهشده در ۲۴ آبان ۱۴۰۰، ۹:۴۳ آخرین ویرایش توسط انجام شدهzeinab dehghani داره غیبت میکنه
ولی حق با نرجسه تو جرات داشتی از اون طرف چیزی بپرسی با خاک یکسانت میکرد -
نوشتهشده در ۲۴ آبان ۱۴۰۰، ۹:۴۳ آخرین ویرایش توسط انجام شده
ولی تاپیک خاک گرفته بود
:)) -
zeinab dehghani اووووفی
خوب تربیتتون کردمنوشتهشده در ۲۴ آبان ۱۴۰۰، ۹:۴۳ آخرین ویرایش توسط انجام شده@narjes-hashemi در ورود افراد متفرقه ممنوع
گفته است:
zeinab dehghani اووووفی
خوب تربیتتون کردمالبته ک تربیت کارِ مامی هست دریا دریایی
اماخب توهم تاثیرگذاری -
نوشتهشده در ۲۴ آبان ۱۴۰۰، ۹:۴۴ آخرین ویرایش توسط انجام شده
@سجاد-ذوالفقاری جالبه اولین پستی ک نظر داده منی بودم ک اصن تجربی نبودم