Skip to content

زیست شناسی

مرتبط با درس زیست شناسی- دوره های مختلف

10.5k موضوع ها 139.9k دیدگاه‌ها

زیر دسته‌بندی‌

• 34 موضوع ها
    284 دیدگاه‌ها
    N
    [image: 1697317581830-screenshot_20231015_002824_samsung-notes.jpg] خب دوستان در این ص هم باز کلی نکته هست😂 که طراح میتونه ازش سوال طرح کنه ... اولش که با چرا و چگونه سوال پرسیده ، هرکدوم رو اگه قسمت سوالیش رو حذف کنید ، به صورت خبری درمیاد که همشون نکته حساب میشن و طراح میتونه از اینا استفاده کنه ! یا میتونه بگه زیست شناسان به دنبال چرایی فلان چیز هستن یا دنبال چگونگی فلان چیز هستن ... بازهم میگم قیدها خیلی مهم هستن ! هرکدوم از اونایی که دورشون خط کشیدم یا هایلایت کردم ، کوچکترین تغییری داشته باشن ، کل حمله غلط میشه مثلا بگید این جمله درسته یا غلطه : امروزه بسیاری از بیماری ها مثل بیماری افزایش فشار خون که حدود صدسال پیش منجر به مرگ می‌شدند ، متوقف شده اند
  • گوارش

16
    2
    2 رای ها
    16 دیدگاه‌ها
    178 بازدیدها
    BioB
    @دریا-دریایی همه تایپکا تو یه اسم میزاری بعد من فک میکنم این همون قبلیه س😂😂😂
  • پیک های شیمیایی آزاد شونده از بیضه ها

2
    1
    2 رای ها
    2 دیدگاه‌ها
    113 بازدیدها
    Mohammad AfrashtehM
    @mr-fantastic بله یاخته های سرتولی در درون دیواره لوله های اسپرم ساز قرار دارن. اما در حالت کلی هم به نظر غلط نیست که بگیم داخل لوله های اسپرم ساز قرار دارن. چون داخل وقتی از بیرون نگاه میکنیم هم شامل دیواره و هم شامل مجرا میشه.
  • تمایز

حل شده
    20
    1 رای ها
    20 دیدگاه‌ها
    122 بازدیدها
    Matilda2M
    @سروش-قادری سلام بله من به این نکته توجه نکردم
  • مروری بر برخی مباحث زیست گیاهی دهم به صورت نموداری و جدول های مقایسه ای

2
    6
    11 رای ها
    2 دیدگاه‌ها
    381 بازدیدها
    Loki 83L
    @دهم @یازدهم @دوازدهم @تجربیا
  • گیرنده اطراف فولیکول مو

حل شده
    8
    0 رای ها
    8 دیدگاه‌ها
    192 بازدیدها
    M
    @shahedeh-raiespour خیلی ممنون:rose:
  • همواره یا اغلب!؟

@زیست دهم @زیست @یازدهم نظام جدید @همیار
    3
    0 رای ها
    3 دیدگاه‌ها
    231 بازدیدها
    Sajedeh Ghavi 0S
    @ariana-ariana در همواره یا اغلب!؟ گفته است: سلام اگه تو کتاب اغلب نیورده همون همواره در نظر بگیرید چون رفرنس اصلی کتاب هستش متشکرم
  • تحلیل برگه آزمایش

1
    3 رای ها
    1 دیدگاه‌ها
    1k بازدیدها
    masood khadmlooM
    سلام ی برگه آزمایش رو داشتم بررسی میکردم برای ی بیمار دیابتی یه سری مشکلات داشت که بر اساس تحلیل هام ربط دادمشون ب هم ، درست هست آیا ؟ اول اینکه قند ناشتا ۲۶۰بود ، قند دوساعت بعد صبحونه ۳۷۰بود ،وضعیت دیابت و قندش پس‌خرابع هموگلوبین خونش ۱۳.۸هست ی خورده از مینیمم نرمال پایین تره یعنی هموگلوبینش یحتمل تجزیه دارن میشن برای همین سوخت و ساز سلول کلسترول کل اش هم ۱۸۰هست نزدیک مرز ۲۰۰ HBA1C اش هم که ۸.۸درصد بود که نشون دهنده تجزیه زیاد هموگلوبین اش هست +۲هم گلوکز دفع کرده تو ادرار ،این می‌تونه برای تجزیه غشای پایه ضخیمی باشه که ۵برابر غشای پایه های عادی هست؟ بخاطر رفع نیاز سوخت ساز سلول؟ اینا رو بررسی کردم و این که باید قرص و درمانشو ادامه بده و این که ممکنه تو کار. و فعالیت زیاد اکسیژن کم بیاره و این که خونش یحتمل به سمت اسیدی بودن پیش می‌ره و پس ازون طرف دفع H+ از طریق ادرار زیاد شده که شده PH ادرارش 5 شما هم تحلیل ای دارید و اگر تحلیل اشتباهی کردم بگید ممنون @تجربیا @همیار @Bio
  • سوال درصد 100 زیست

8
    0 رای ها
    8 دیدگاه‌ها
    181 بازدیدها
    Mohammad AfrashtehM
    @bio در سوال درصد 100 زیست گفته است: @mohammad-afrashteh در سوال درصد 100 زیست گفته است: @bio دوست عزیز یه سوال توی زمین مطرح شده بود میتونین پاسخش رو بدین؟ https://forum.alaatv.com/topic/28430/زمین-شناسی-یازدهم-درس-اول زمین بلد نیستم حقیقتا😂😂 آره اون سوال قبلی گرفتم آره دیگه یه نفر نمیشه که همه چی رو بلد باشه. تا بخواییم بریم توی دانشگاه یه رشته رو بخونم باید قبلش 20 تا رشته رو بخونیم بلد باشیم بعد بریم ...
  • پتانسیل عمل

14
    2
    0 رای ها
    14 دیدگاه‌ها
    116 بازدیدها
    Sara_RS
    @Bio @z-Gheibi ممنونم🌹
  • مرد یا زن؟

حل شده
    10
    0 رای ها
    10 دیدگاه‌ها
    105 بازدیدها
    Mohammad AfrashtehM
    @sjy در مرد یا زن؟ گفته است: @mohammad-afrashteh در مرد یا زن؟ گفته است: میرم از مقالات مجله های نیوانگلند مطالب نامبروان پزشکی رو میارم اینجا مطرح میکنم. نه بزار سرگرم درسای خودمون باشیم اونا بعدا😄 :beaming_face_with_smiling_eyes: واقعا با این کتابای مبهم و اون طراحی لیزری سوالا توی همینشم موندیم ...
  • فصل 7 گفتار ۲ زیست ۱۱ ، اونجاهایی که حذف شده رو چه کنم؟

2
    0 رای ها
    2 دیدگاه‌ها
    152 بازدیدها
    Mahdieh SeyyedHaghiM
    @سید-حسن-مرتضوی من امسال دوازدهمم و چون این مبحث پیچیده بود با آقای موقاری پیش اومدم ما هم ۲ تا نمودار FSH و LH و همینطور نمودار های استروژن و پروژسترون رو نداشتیم اما من دیدم و بعد متوجه شدم در تست ها و آزمون ها بطوری غیر مستقیم ازش سوال میاد یه جوری که تا وقتی نمودار رو ندونی نمیتونی سوالو درک کنی بنظرم ببینی بهتره ، یازدهمم هستی و کلی وقت داری ، ضرر نمیکنی
  • زامه زایی

4
    0 رای ها
    4 دیدگاه‌ها
    81 بازدیدها
    BioB
    @mohammad-afrashteh در زامه زایی گفته است: @bio در زامه زایی گفته است: @mohammad-afrashteh در زامه زایی گفته است: در مراحل تولید زامه از یک یاخته زامه زا در فردی سالم و بالغ، اولین یاخته .......... تولیده شده .......... 1- دولاد - برخلاف یاخته به وجود آورنده خود، دارای فام تن های مضاعف شده است. 2- دولاد - همانند یاخته حاصل از تقسیم خود، می تواند چهارتایه را تشکیل دهد. 3- تک لاد - می تواند در بخشی از اینترفاز چرخه یاخته ای دنای خطی خود را مضاعف کند. 4- تک لاد - می تواند در بخشی از تقسیم خود، پروتئین های اتصالی ناحیه سانترومر را تجزیه کند. این سوال رو لطفا جواب بدین تا بعد یه سوالی ازش بپرسم. @تجربیا @بچه-های-کنکور-تجربی-1400 @همیار @بچه-های-همخوانی یازده تجربی گزینه 4 میشه اولین سلول هاپلوئید اسپرماتوسیت ثانویه س که توی میوز2 پروتئین های سانترومر رو تجزیه میکنه و کروماتیدی های خواهری رو از هم جدا میکنن آفرین بر شما درسته. حالا چرا در گزینه 1 در پاسخ تشریحیش نوشته که اسپرماتوگونی ها (یاخته های سازنده اولین یاخته دولاد در مسیر زامه زایی) دارای کروموزوم های مضاعف شده است؟ مگه میشه یه یاخته ای در تمامی مراحل چرخه یاخته ای خودش مضاعف شده باشه؟ اصلا همچین یاخته ای داریم؟ (در دیپلوئیدها) اینکه میگن کروموزوم مضاعف شده داره به این معنی نیست که همیشه این شکلیه منظور اینه که میتونه توی یه دوره زمانی کروموزوم مضاعف داشته باشه همین اسپرماتوسیت ثانویه تا زمانی که این اسم روشه مضاعف شده شده س
  • داخلی ترین یاخته های لوله های اسپرم ساز

4
    0 رای ها
    4 دیدگاه‌ها
    520 بازدیدها
    z GheibiZ
    @mohammad-afrashteh بله
  • هورمون ها

5
    0 رای ها
    5 دیدگاه‌ها
    126 بازدیدها
    z GheibiZ
    @سروش-قادری سلام تلاش تون ستودنیه اما واقعا ربطشو نفهمیدم 😅😂 ته تهش بتونه سلول عصبی رو توجیه کنه ، اما گزاره سوال کلی هست اطلاع ندارم و فقط میتونم بگم که نظر تخصصی @Bio را قبول می کنم @bio در هورمون ها گفته است: @sara-hatami در هورمون ها گفته است: چرا کمبود کلسیم میتونه تو ترشح هر ماده ای که از فرایند اگزوسیتوز انجام میشه( مثل نرشح هورمون ها و انزیم ها ) میتونه مشکل ایجاد کنه ؟ این گزاره رو تو یه جا دیدم ولی دلیل شو نمیدونم @همیار @تجربیا @راه-ابریشمی-ها-زیست @دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا چون توی فرایند اگزوسیتوز یدفه با باز شدن یه سری کانال دریچه دار غلظت کلسیم توی سلول بالا میره و این باعث میشه وزیکول ها بتونن با غشا ادغام بشن و حالا اگه این اتفاق نیافته کلا فرایند رو هواس
  • برون ده قلبی

حل نشده
    5
    0 رای ها
    5 دیدگاه‌ها
    75 بازدیدها
    z GheibiZ
    @nila-ys خب ممکنه یه جایی بدن بخواد برون دهی را کمتر بکنه پس عامل حجم ضربه ای موثر تر میشه بستگی داره برای چه قصدی داریم حجم و تعداد رو تغییر می‌دیم این فقط نظر منه🙂
  • تخمک گذاری

حل شده
    23
    0 رای ها
    23 دیدگاه‌ها
    470 بازدیدها
    z GheibiZ
    بحث سر تخمکه؟ نگاه کنید باید یه تفکیک برای خودتون قائل بشید تخمک را کتاب در یک معنی کلی به جای گامت ماده به کار برده و در یک معنی خاص به معنی گامت ماده ای که بعد از لقاح به وجود می‌آید ( گامت نهایی که آماده برای لقاح و تشکیل تخم هست) این دو تا مفهوم را باید خودتون به جا تشخیص بدید همین اتفاق برای لفظ کروموزوم هم نیافته یه جاهایی فقط حالت فشرده را مد نظر داره و یک جاهایی کلی به ماده وراثتی هسته ( فارغ از این که در چه مرحله ای : تقسیم یا اینترفاز، هست) میگه کروموزوم البته میگن در چاپ های بعدی، کتاب بیشتر تفاوت قائل شده ؛ ولی من اون چاپ رو ندیدم
  • پل مغزی

حل شده
    5
    1 رای ها
    5 دیدگاه‌ها
    69 بازدیدها
    شهیده shش
    @sara-haghighatrad خواهش میکنم
  • نمودار پتانسیل عمل

حل شده
    6
    1