7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
سلام
حتما باید سکته ی قلبی رخ بده تا خون به بخشی از ماهیچه نرسه و یاخته ها بمیرن؟
زیستاز در این مورد گفته
بسته شدن سرخرگ های کرونری توسط لخته یا سخت شدن دیواره، ممکن است باعث سکته ی قلبی شود که یکی از اثرات سکته ی قلبی نرسیدن خون به ماهیچه ی قلب و مرگ یاخته های آنها است.
چون من تو ذهن خودم این بود که اول باید یاخته ها بمیرن بعد بگیم سکته ی قلبی رخ داده و کتابم به نظرم بیانش همینطوریه.
@دوازدهم @دهم @یازدهم @تجربیا
IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
انحلال پذیری اوریک اسید
-
Mehrsa 14
ببینید منم همین و میگم...بین مولکول ها پیوند هیدروژنی دیده میشه نه درون مولکول ها
از طرفی بنظرم پیوند هیدروژنی بین آب و اوریک اسید قوی تر از پیوند هیدروژنی بین مولکول های اوریک اسید هست...با توجه به اینکه بنظرم اطراف N الکترون دهنده های قوی ای وجود داره و به خوبی N رو تغذیه میکنه پس زیاد قوی نیست پیوندش با H ...البته اینایی که گفتم فکر کنم تو دوازدهمه -
Saudade 19 0
بله متوجه شدم ممنون. فکر کنم آخرین چیزی که گفتین مال مبحث الکترونگاتیوی باشه البته نمیدونم بازم توی سایت فرادرس انحلال پذیری ها رو دیدم و راجب اوره نوشته بود اما اسید اوریک نه.
نمی دونم واقعا چی بگم اما این سوال ذهن من هم درگیر کرد. -
Saudade 19 0
انشاالله:) -
Saudade 19 0 معذرت واسه چی؟؟
من بهم ریختنامو گذاشتم برای جاهای دیگه.اگه قرار باشه با چنین بحث و جدل های شیرین علمی(که البته طرفین توش نفع می برن و از هم یاد می گیرن!) بهم بریزم ک کلاهم پس معرکه ست...
من از اولش می خواستم ی موضوعی رو بیان کنم: حالا حتی اگه فرض کنیم پیوندهای قطبی داره اوریک اسید(ک داره!) دلیلی نمیشه ک کل مولکول قطبی باشه( قطبیت زیاد فعلا پیشکشش!)چیزای دیگه ای دخیل هست برای قطبیت مولکول ها....
من دوتا مثال می زنم:
ویتامین A یا رتینول با ساختار زیر
یک گروه عاملی الکلی اون ته داره که میتونه با آب تبادل الکترون کنه و با یون های حاصل پیوند یونی بزنه ولی توجه کنید این ساختار وزن مولکولی و حجم خیلی گنده ای نسبت به مولکول آب داره و تشکیل یه پیوند یونی آن هم از یک طرف دلیل انحلال پذیری کم آن در آب است!
ویتامین C یا آسکوربیک اسید
گروه های متعدد عاملی دارد که پس با تعداد زیادی مولکول آب می تواند تبادل یون کند و جاذبه ی قوی بین این گروه های عاملی با یونهای تولیدی در آب به وجود میاد و میشه گفت این جاذبه ها از طرفین ساختار برقرار میشن که حلالیت بالا ی آن را در آب توجیه می کند...
تو مثال اسید اوریک مثلا اون اتم N ها که الان یه جفت نا پیوندی دارن ب نظرت میتونن به صورت داتیو یک یون H+ از آب بگیرن و یون آمونیوم تشکیل بدن؟؟(تو اوره چی؟؟)
در ضمن ما حتی اگه نتونیم هم توجیهش کنیم انحلال پذیری پایین اوریک اسید تو آب رو....نمیایم که ردش کنیم این موضوع رو!! گرفتی؟؟ ما که نمی تونیم به آزمایش و اون چیزی ک از تجربه بدست میاد بگیم تو چون با نظر ذهنی ما نمی خونی پس تو غلطی...اون چیزی ک تو ذهن ما بوده صد درصد غلط بوده!( واکنش های انحلال توی آب اینا معمولا ب صورت تعادلیه ولی تو مثال ویتامین A ثابت تعادل خیلی کوچیکه یعنی غلظت فراورده ها خیلی ناچیزه ولی تو واکنش انحلال ویتامین C ثابت تعادل بزرگه یعنی غلظت فراورده ها ک فرم یونی هستن زیاده!!)
-
MohsenTaheri
ممنون بابت وقتی ک میذاری
راستش یه جوری بود کامنت قبلیت که حس کردم میخوای بگیری از پشت مانیتور بزنی ام :|
ببین همه حرفات و قبول دارم خب....
ولی همه حرف من اینه
اوریک اسید سه تا گروه عاملی کربونیل داره(شدیدا قطبی)...4 تا هم NH که هم خودشون قطبی ان(حالا زیادم نه ولی خب دیگ) و هم باعث میشن آب بتونه باهاشون پیوند هیدروژنی برقرار کنه
و اینکه کلا 2 تا پیوند ناقطبی هست تو این مولکول
الان دقیقا کدوم عامل باعث میشه همه ی اینا برن کنار و اوریک اسید انحلالش کم بشه تو آب؟ -
Saudade 19 0 خواهش می کنم.
اینایی ک گفتید سرجای خودشون...پیوند قطبی که داره می تونه هیدروژنی هم بزنه ولی مولکولش از کجا قطبی شد؟؟؟ مولکول آلی دارای بخش قطبی و ناقطبی است که بخش ناقطبی(شامل حلقه های آلی و زنجیره های هیدرو کربنی ک این دومی رو نداره!) و قسمتای قطبی گروهای عاملی که بخش ناقطبی غلبه داره....
گروه های عاملی نیتروژنا میتونن داتیو H+ بگیرن و بشن N+ ک اینا بیان جاذبه بدن با یونای هیدروکسید تو ی آب و بخوان حلالیت ایجاد کنن ولی مشکل اینه این یونای تولیدی کمن و ساختار خیلی تمایل داره به فرم مولکولی باقی بمونه! -
MohsenTaheri
یه لحظه تو اون خط دوم استپ کنیم!
چیشد که به این نتیجه رسیدین که بخش ناقطبی بر قطبی غلبه داره؟ میشه اینو توضیح بدین؟ ممنون -
راه حل آخر:(البته راه های دیگه ای هم بودن ولی نیازمند دونستن ممان های دوقطبی و رسم بردارهای شماتیک برای نشان دادن جهت قطبیت نسبی ایجاد شده تو ساختاری مثل اوریک اسید هستن!)
بیایم قطبهای ایجاد شده رو ب وسیله ی بردارهایی نشون بدیم بعد ببینیم آیا قطب مثبت و قطب منفی تشکیل شده؟ واگر شده قطب منفی و مثبت در کدام سمت ساختار واقع شدن!؟
می بینیم که طبق این شکل تقریبا سه بردار ب نحوی واقع می شوند که برایندشون صفر میشه(وسط ساختارن و اندازه ی بردارها هم برابره! طبق فرمول
ساختار قطبیت ناچیزی داره ولی ن آنچنان زیاد ب نحوی که در دمای 293 درجه کلوین حلالیت آن در آب چیزی حدود 6 میلی گرم در 100 میلی لیتر حلال است!
امیدوارم مفید بوده باشه!! -
MohsenTaheri
دمت گرم!
این نسبت به بقیه دلایل منطقی تر بود
دستت درد نکنه داداش -