دوستان تازگیا شنیدم تو کنکور به بعضی میگن بسیاری و ما باید بعضی هارو بسياري و بسیاری ها رو بعضی در نظر بگیریم و طراح کنکور معتقده بعضی و برخی همون بسیاریه ....
اینا درسته ؟
یعنی اگه تو سوال بگه بعضی یاخته های دیواره نای مژک دارن درسته چون بعضی همون بسیاریه! ؟؟
تجربی
@فارغ-التحصیلان-آلاء
@دانشجویان-درس-خون
@دانش-آموزان-آلاء
7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
زیست دونی
-
@Amir-Bernousi در زیست خوانی!! گفته است:
در مورد کتاب شوخی کردما بدل نگیر .....آخه اصن این سوالات زیست رو دیدم انگیزه گرفتم استراحت نکرده دارم نکات رو وارد میکنم
-
@Amir-Bernousi پس دو میشه :|
اون 4 غده هم پاراتیروئیده و میدونیم هیپوتالاموس رو با غدد پاراتیروئید و پانکراس و پینه آل و فوق کلیه مرکزی کاری نیست :|
امیدوارم این بار به خاطر عبارت ( در شرایطی ) این گزینه درست از آب در نیاد :| :smiling_face_with_open_mouth_cold_sweat: :smiling_face_with_open_mouth_cold_sweat: -
dan-l در زیست خوانی!! گفته است:
سلام دوستان من این سوال رو نمیدونم چطور باید با روش اقای رحیمی حل کنم
در یک جامعه 500 نفره- 1/15 افراد تالاسمی ماژور دارند و 2/15 افراد مینور هستند. تعداد الل های بیماری و سلامتی به ترتیب چقدر است؟
@Amir-Bernousi @رتبه-های-انجمن-آلاء @دانش-آموزان-نظام-قدیم-آلا
سلام .. این سوال تیپ بود و نکته دار نکته اش هم این بود که :
اون کادر که کشیدم و شماره هم زدم 1 و 2 حتما حفظ باشین
@Amir-Bernousi @Zohraam
-
کدام گزینه نادرست است؟
1)بیشترین سلول های سقف حفره ی بینی همانند گروهی از سلول های ترشح کننده ی پروتئین مکمل در لوله ی گوارش، برجستگی هایی در غشای خود دارند.
بیشرین سلولای سقف حفره ی بینی، سلولای پوششی هستن(استوانه ای تک لایه)
سلولایی که توی لوله ی گوارش پروتئین مکمل ترشح میکنن، سلولای روده ی بزرگ و روده ی باریک هستن.
همونطور که میدونیم، سلولای روده ی باریک(گروهی از سلولای ترشح کننده ی پروتئین مکمل لوله ی گوارش)، برجستگی غشایی دارن یا همون ریزپرز.
اگه به شکل بینی نگاه کنین میفهمین که این سلولا هم مثل سلولای پوششی روده ی باریک، برجستگی غشایی دارن
*هردوی این سلولا موسین ترشح میکنن که پس از جذب آب، به موکوز تبدیل میشه.
*هردوی این سلولا از نوع استوانه ای تک لایه هستن.
*سلولای پوششی روده ی باریک میتونن مواد رو جذب کنن اما سلولای پوششی بینی نه.
2)هیپوتالاموس علاوه بر دریافت اطلاعات از برخی ازبخش های بدن، توانایی تحریک 4 غده ی اطراف مری را در شرایطی دارد.
هیپوتالاموس یکی از مهمترین بخشای بدنه که کلی کار رو انجام میده.
هیپوتالاموس مرکز تنظیم دمای بدنه که از بخشای مختلف بدن(مثل پوست) اطلاعاتی رو برای تنظیم دما دریافت میکنه.
هیپوتالاموس مرکز احساسات تشنگی و گرسنگی هست.
هیپوتالاموس به همراه هیپوفیز دو غده ی اصلی تنظیم بسیاری از هورمونای بدن هستن.
4 غده ی اطراف مری، همون غدد پاراتیروئیدن که توی ترشح هورمون پاراتیروئیدی که کلسیم خون رو میبره بالا نقش دارن.
هیپوتالاموس دو نوع هورمون آزادکننده و مهارکننده رو ترشح میکنه که این هورمونا(از طریق سیاهرگ) به هیپوفیز پیشین میرسن. هیپوفیز پیشین هم به نوبه ی خود هورمونای مختلفی رو تولید و ترشح میکنه. از جمله ی این هورمونا هورمون رشد هست که باعث افزایش پروتئین سازی و استخوان سازی میشه. برای استخوان سازی کلسیم نیاز هست که این کلسیم از خون گرفته میشه. در نتیجه ی این اعمال، کلسیم خون مقدارش توی خون کم میشه. وقتی که مقدار کلسیم خون کم بشه، غدد پاراتیروئیدی تحریک میشن و هورمون خودشونو به خون آزاد میکنن تا کلسیم خون رو ببره بالا.
*در شرایطی! بهش بازم باید دقت میکردین. درسته هیپوتالاموس و هیپوفیز بر روی غدد پاراتیروئید به طور مستقیم تاثیر ندارن، اما هورمونایی ترشح میکنن که مقدار کلسیم خون رو تغییر میده.(هورمون محرک تیروئیدی هم همینطوره)
*هورمون رشد بر روی تمام بافتای بدن گیرنده داره.
*هورمون پاراتیروئیدی در نفرون های کلیه و استخوان ها گیرنده داره(توی روده گیرنده نداره)
*هیپوفیز پیشین هورموناشو میسازه و ترشح میکنه ولی هیپوفیز پسین فقط ترشح میکنه.
3)سلول هایی که توانایی تحریک آزادسازی گلوکز از کبد را دارند، برخلاف سلول هایی که قوی ترین آنزیم های گوارشی را ترشح میکنند، از تنوع بیشتری برخوردار هستند.
سلولایی که توانایی تحریک آزادسازی گلوکز از کبد رو دارن، سلولای درون ریز پانکراس هستن.
این سلولا با ترشح هورمون گلوکاگون، روی کبد اثر میذارن و گلیکوژن ذخیره شده توی کبد رو تبدیل به گلوکز میشه و به خون آزاد میشه و قند خون میره بالا.
سلولایی که قوی ترین آنزیمای گوارشی رو ترشح میکنن، سلولای برون ریز پانکراس هستن.
این سلولا بعد از ساختن آنزیماشون، اونا رو وارد مجرای برون ریز میکنن و در نهایت میریزن به روده که مواد غذایی رو تجزیه کنن.
با توجه به شکل، سلولای درون ریز پانکراس 3 نوع هستن و سلولای برون ریز پانکراس یه نوع.
*هورمون گلوکاگون بر روی غشای سلولای کبدی گیرنده داره.
*گلوکاگون پس از ساخت وارد خون میشه ولی آنزیمای گوارشی پس ساخت وارد مجرایی میشن که درنهایت وارد دوازدهه میشن.
*سلولای درون ریز پانکراس هورمون انسولین هم ترشح میکنن که برخلاف گلوکاگون عمل میکنه و ذخیره ی گلیکوژنی سلولای کبدی رو میبره بالا و قند خون رو میاره پایین.
*سلولای برون ریز پانکراس علاوه بر ترشح آنزیم، بیکربنات هم ترشح میکنن.
*از بین آنزیم های پانکراس، پروتئازهای اون توی دوازدهه فعال میشه.
4)کاهش دوره ی قلب در عمل هورمون های ترشحی از بخش قشری غده ی فوق کلیه همانند هورمون های ترشحی از بخش مرکزی آن تاثیری ندارد.
کاهش دوره ی قلب، ینی اینکه ضربان قلب رفته بالا و سرعت زنش قلب بیشتر شده.
هورمونا پس از ورود به خون، با نیروی سیستولی توی رگا حرکت میکنن و به بافت هدفشون میرسن. پس قلب توی سرعت عمل هورمونا نقش داره.
اگه ضربان قلب تندتر باشه، سرعت حرکت خون بیشتر میشه، در نتیجه موادی که توش هستن مثل هورمونا سریع تر حرکت میکنن و سریع تر به بافت هدف میرسن.
اگه ضربان قلب کندتر بشه، سرعت حرکت خون کمتر میشه و مواد داخل خون دیرتر به جایی که باید برسن، میرسن.
ضربان قلب توی عمل هورمونا نقش داره(البته اونایی که وارد خون میشن)
*هورمونای بخش قشری فوق کلیه استروئیدی هستن مثل کورتیزول و آلدوسترون.
*هورمونای بخش مرکزی غده ی فوق کلیه هم اپی نفرین و نوراپی نفرین هستن که توی مواقع هیجانی ترشح میشن و بدن رو آماده به باش نگه میدارن.
*توی سوال دقت کنید که درباره ی عمل هورمونا حرف زده شده.
-
کدام گزینه نادرست است؟
1)بیشترین سلول های سقف حفره ی بینی همانند گروهی از سلول های ترشح کننده ی پروتئین مکمل در لوله ی گوارش، برجستگی هایی در غشای خود دارند.
بیشرین سلولای سقف حفره ی بینی، سلولای پوششی هستن(استوانه ای تک لایه)
سلولایی که توی لوله ی گوارش پروتئین مکمل ترشح میکنن، سلولای روده ی بزرگ و روده ی باریک هستن.
همونطور که میدونیم، سلولای روده ی باریک(گروهی از سلولای ترشح کننده ی پروتئین مکمل لوله ی گوارش)، برجستگی غشایی دارن یا همون ریزپرز.
اگه به شکل بینی نگاه کنین میفهمین که این سلولا هم مثل سلولای پوششی روده ی باریک، برجستگی غشایی دارن
*هردوی این سلولا موسین ترشح میکنن که پس از جذب آب، به موکوز تبدیل میشه.
*هردوی این سلولا از نوع استوانه ای تک لایه هستن.
*سلولای پوششی روده ی باریک میتونن مواد رو جذب کنن اما سلولای پوششی بینی نه.
2)هیپوتالاموس علاوه بر دریافت اطلاعات از برخی ازبخش های بدن، توانایی تحریک 4 غده ی اطراف مری را در شرایطی دارد.
هیپوتالاموس یکی از مهمترین بخشای بدنه که کلی کار رو انجام میده.
هیپوتالاموس مرکز تنظیم دمای بدنه که از بخشای مختلف بدن(مثل پوست) اطلاعاتی رو برای تنظیم دما دریافت میکنه.
هیپوتالاموس مرکز احساسات تشنگی و گرسنگی هست.
هیپوتالاموس به همراه هیپوفیز دو غده ی اصلی تنظیم بسیاری از هورمونای بدن هستن.
4 غده ی اطراف مری، همون غدد پاراتیروئیدن که توی ترشح هورمون پاراتیروئیدی که کلسیم خون رو میبره بالا نقش دارن.
هیپوتالاموس دو نوع هورمون آزادکننده و مهارکننده رو ترشح میکنه که این هورمونا(از طریق سیاهرگ) به هیپوفیز پیشین میرسن. هیپوفیز پیشین هم به نوبه ی خود هورمونای مختلفی رو تولید و ترشح میکنه. از جمله ی این هورمونا هورمون رشد هست که باعث افزایش پروتئین سازی و استخوان سازی میشه. برای استخوان سازی کلسیم نیاز هست که این کلسیم از خون گرفته میشه. در نتیجه ی این اعمال، کلسیم خون مقدارش توی خون کم میشه. وقتی که مقدار کلسیم خون کم بشه، غدد پاراتیروئیدی تحریک میشن و هورمون خودشونو به خون آزاد میکنن تا کلسیم خون رو ببره بالا.
*در شرایطی! بهش بازم باید دقت میکردین. درسته هیپوتالاموس و هیپوفیز بر روی غدد پاراتیروئید به طور مستقیم تاثیر ندارن، اما هورمونایی ترشح میکنن که مقدار کلسیم خون رو تغییر میده.(هورمون محرک تیروئیدی هم همینطوره)
*هورمون رشد بر روی تمام بافتای بدن گیرنده داره.
*هورمون پاراتیروئیدی در نفرون های کلیه و استخوان ها گیرنده داره(توی روده گیرنده نداره)
*هیپوفیز پیشین هورموناشو میسازه و ترشح میکنه ولی هیپوفیز پسین فقط ترشح میکنه.
3)سلول هایی که توانایی تحریک آزادسازی گلوکز از کبد را دارند، برخلاف سلول هایی که قوی ترین آنزیم های گوارشی را ترشح میکنند، از تنوع بیشتری برخوردار هستند.
سلولایی که توانایی تحریک آزادسازی گلوکز از کبد رو دارن، سلولای درون ریز پانکراس هستن.
این سلولا با ترشح هورمون گلوکاگون، روی کبد اثر میذارن و گلیکوژن ذخیره شده توی کبد رو تبدیل به گلوکز میشه و به خون آزاد میشه و قند خون میره بالا.
سلولایی که قوی ترین آنزیمای گوارشی رو ترشح میکنن، سلولای برون ریز پانکراس هستن.
این سلولا بعد از ساختن آنزیماشون، اونا رو وارد مجرای برون ریز میکنن و در نهایت میریزن به روده که مواد غذایی رو تجزیه کنن.
با توجه به شکل، سلولای درون ریز پانکراس 3 نوع هستن و سلولای برون ریز پانکراس یه نوع.
*هورمون گلوکاگون بر روی غشای سلولای کبدی گیرنده داره.
*گلوکاگون پس از ساخت وارد خون میشه ولی آنزیمای گوارشی پس ساخت وارد مجرایی میشن که درنهایت وارد دوازدهه میشن.
*سلولای درون ریز پانکراس هورمون انسولین هم ترشح میکنن که برخلاف گلوکاگون عمل میکنه و ذخیره ی گلیکوژنی سلولای کبدی رو میبره بالا و قند خون رو میاره پایین.
*سلولای برون ریز پانکراس علاوه بر ترشح آنزیم، بیکربنات هم ترشح میکنن.
*از بین آنزیم های پانکراس، پروتئازهای اون توی دوازدهه فعال میشه.
4)کاهش دوره ی قلب در عمل هورمون های ترشحی از بخش قشری غده ی فوق کلیه همانند هورمون های ترشحی از بخش مرکزی آن تاثیری ندارد.
کاهش دوره ی قلب، ینی اینکه ضربان قلب رفته بالا و سرعت زنش قلب بیشتر شده.
هورمونا پس از ورود به خون، با نیروی سیستولی توی رگا حرکت میکنن و به بافت هدفشون میرسن. پس قلب توی سرعت عمل هورمونا نقش داره.
اگه ضربان قلب تندتر باشه، سرعت حرکت خون بیشتر میشه، در نتیجه موادی که توش هستن مثل هورمونا سریع تر حرکت میکنن و سریع تر به بافت هدف میرسن.
اگه ضربان قلب کندتر بشه، سرعت حرکت خون کمتر میشه و مواد داخل خون دیرتر به جایی که باید برسن، میرسن.
ضربان قلب توی عمل هورمونا نقش داره(البته اونایی که وارد خون میشن)
*هورمونای بخش قشری فوق کلیه استروئیدی هستن مثل کورتیزول و آلدوسترون.
*هورمونای بخش مرکزی غده ی فوق کلیه هم اپی نفرین و نوراپی نفرین هستن که توی مواقع هیجانی ترشح میشن و بدن رو آماده به باش نگه میدارن.
*توی سوال دقت کنید که درباره ی عمل هورمونا حرف زده شده.
دکتر گزینه ۲ت رو منم فک میکردم ربط دارن بهم ولی پرسیدم گفتن اثر نداره
-
@Zohraam
پس هورمون رشد کلسیم خودشو برای ساختن استخون از کجا میاره؟ -
@Zohraam
پس هورمون رشد کلسیم خودشو برای ساختن استخون از کجا میاره؟نگا منم همین چیزارو گفتم ..ولی گفتن زیادی بی ربطه .. یعنی خیلی بپیچونی میشه این ک تو گفتی
-
@Zohraam در زیست خوانی!! گفته است:
@Zohraam
پس هورمون رشد کلسیم خودشو برای ساختن استخون از کجا میاره؟نگا منم همین چیزارو گفتم ..ولی گفتن زیادی بی ربطه .. یعنی خیلی بپیچونی میشه این ک تو گفتی
یه گروهی از افراد قبل از کنکور همین چیزا رو میگن(دقیقا مثل خود من پارسال) و بعد کنکور جدید نظرشون تغییر میکنه
این سوالاییم که من میذارم بیشتر با هدف نشون دادن راه تست زنی و مرور نکاته، نه اینکه بخوام یه نکته ای که توی صندوقچه ی خاک خورده ی کتاب باشه رو بیارم رو کار -
@Zohraam
یه گروهی از افراد قبل از کنکور همین چیزا رو میگن(دقیقا مثل خود من پارسال) و بعد کنکور جدید نظرشون تغییر میکنه
این سوالاییم که من میذارم بیشتر با هدف نشون دادن راه تست زنی و مرور نکاته، نه اینکه بخوام یه نکته ای که توی صندوقچه ی خاک خورده ی کتاب باشه رو بیارم رو کاراونی ک پرسیدم امسال دانشجو شده .. پزشکی زنجان
-
@Zohraam
ینی الان من دانشجو بودم حرفمو قبول میکردین؟
خیلی از مولفین کتابای آموزشیم نظراتشون و سلیقه هاشون باهم متفاوته، هرکس نظرش تغییر میکنه. من خودم همین چند روز پیش یه نکته رو فهمیدم بعد دیدم اشتباه کردم و نظرم عوض شد. همین الان شما به یه سری از افراد بگین که امسال احتمال اینکه ماده ی ژنتیک ازش سوال بشه هست، این فرض رو رد میکنن -
@Zohraam
پس هورمون رشد کلسیم خودشو برای ساختن استخون از کجا میاره؟نمیشه گفت هورمون رشد کلسیمشو از مواد غذایی بدست میاره؟!
اخه پاراتیروئید درسته کلسیم میریزه به خون ولی این کلسیمو ممکنه از تجزیه بافت استخون بریزه تو خون ... خب این یه جور دوباره کاریه .. نیست؟
استخونو تجزیه کنه که دوباره استخون بسازه... -
@shining-way در زیست خوانی!! گفته است:
@Zohraam
پس هورمون رشد کلسیم خودشو برای ساختن استخون از کجا میاره؟نمیشه گفت هورمون رشد کلسیمشو از مواد غذایی بدست میاره؟!
اخه پاراتیروئید درسته کلسیم میریزه به خون ولی این کلسیمو ممکنه از تجزیه بافت استخون بریزه تو خون ... خب این یه جور دوباره کاریه .. نیست؟
استخونو تجزیه کنه که دوباره استخون بسازه...اون کلسیم وارد خون شده در نهایت
اگه بخواید اینطوری در نظر بگیریم، میتونم یه اصلاحیه بدم که بازم توی سوال ذکر شده بود شرایطش.
اگه بدن فرد دچار کمبود کلسیم باشه، میشه گفت که در اثر استفاده ی کلسیم برای ساخت استخون(مثل شکستگی شدید!)، کلسیم خون کم میشه و پاراتیروئید ناچارا برای بالا بردن کلسیم خون، میاد هورمونشو ترشح میکنه که حالا این هورمون میتونه بازم روی یه سری از استخونا تاثیر بذاره(مثلا استخونای پهن)تا اینکه بحران بدن(شکستگی) تا حدودی برطرف بشه
-
@Zohraam
خیلی از مولفین کتابای آموزشیم نظراتشون و سلیقه هاشون باهم متفاوته، هرکس نظرش تغییر میکنه. من خودم همین چند روز پیش یه نکته رو فهمیدم بعد دیدم اشتباه کردم و نظرم عوض شد. همین الان شما به یه سری از افراد بگین که امسال احتمال اینکه ماده ی ژنتیک ازش سوال بشه هست، این فرض رو رد میکنندکتر عزیز طولش ندیم چون برا بحث نی تاپیک
در جواب اینکه میگی دانشجو بودم حرفمو قبول میکردی میگم که تو گفتی یه سری افراد قبل از کنکور قبول نمیکنن اینو ..و من میگم این خانوم قبل کنکورش نیست
-
@Zohraam
خیلی از مولفین کتابای آموزشیم نظراتشون و سلیقه هاشون باهم متفاوته، هرکس نظرش تغییر میکنه. من خودم همین چند روز پیش یه نکته رو فهمیدم بعد دیدم اشتباه کردم و نظرم عوض شد. همین الان شما به یه سری از افراد بگین که امسال احتمال اینکه ماده ی ژنتیک ازش سوال بشه هست، این فرض رو رد میکنندکتر عزیز طولش ندیم چون برا بحث نی تاپیک
در جواب اینکه میگی دانشجو بودم حرفمو قبول میکردی میگم که تو گفتی یه سری افراد قبل از کنکور قبول نمیکنن اینو ..و من میگم این خانوم قبل کنکورش نیست
منظورم قبل از برگزاری کنکور هست، گفتم که بعد از کنکور جدید
-
سلام دوستان من یه سوال ژنتیک جمعیت دارم اگه ممکنه اینو برام حلش کنین. حلش نکنین هم مشکلی نیست(فقط اینجا همه رو به رگبار میبندم )
در یک جمعیت که همه ی افراد ژنوتیپ AaBBRw یا AaBbRw دارند اگر امیزش فقط بین افرادی با ژنوتیپ متفاوت رخ دهد,چه نسبت از افراد F2 در جامعه تعادلی افرادی با فنوتیپ ABRw خواهند شد؟
@Amir-Bernousi @Dr-Farhan @shining-way @Zohraam @رتبه-های-انجمن-آلاء @دانش-آموزان-نظام-قدیم-آلا @دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا @همیار @خیرین-کوچک-دریا-دل
-
این سوال گزینه سومش:
3)سلول هایی که توانایی تحریک آزادسازی گلوکز از کبد را دارند، برخلاف سلول هایی که قوی ترین آنزیم های گوارشی را ترشح میکنند، از تنوع بیشتری برخوردار هستند.من اینجا رو خیلییی وقته نخوندم . الان اینو چی باید در نظر بگیریم؟
خب من استدلالم این بود که تحریک ازاد سازی هم توسط بافت پوششی فوق کلیه صورت میگیره که تو اون توانایی تحریک ازاد سازی گلوکز رو داره و هم پانکراس و هورمون گلوکاگونش.خب هر دوش نمیشن پیوندی؟ در این حد یادم رفته
-
این سوال گزینه سومش:
3)سلول هایی که توانایی تحریک آزادسازی گلوکز از کبد را دارند، برخلاف سلول هایی که قوی ترین آنزیم های گوارشی را ترشح میکنند، از تنوع بیشتری برخوردار هستند.من اینجا رو خیلییی وقته نخوندم . الان اینو چی باید در نظر بگیریم؟
خب من استدلالم این بود که تحریک ازاد سازی هم توسط بافت پوششی فوق کلیه صورت میگیره که تو اون توانایی تحریک ازاد سازی گلوکز رو داره و هم پانکراس و هورمون گلوکاگونش.خب هر دوش نمیشن پیوندی؟ در این حد یادم رفته
فوق کلیه چطوری تحریک میکنه؟ کلا گلوکاگون میتونه کبدو وادار به آزاد سازی گلوکز کنه
-
این سوال گزینه سومش:
فوق کلیه چطوری تحریک میکنه؟ کلا گلوکاگون میتونه کبدو وادار به آزاد سازی گلوکز کنه
دکتر نظرت راجب هورمون های فوق کلیوی چیه؟ فرض کن مثلا طرف توی حالت استرس شدید هست... طرف پرانرژی تر میشه موقتا. فکر کنم اینو یه جا خونده بودم ولی یادم نیست دقیق کجا. ولی خب قطعا خارج کنکوره و نباید کاریش داشته باشیم
-
این سوال گزینه سومش:
دکتر نظرت راجب هورمون های فوق کلیوی چیه؟ فرض کن مثلا طرف توی حالت استرس شدید هست... طرف پرانرژی تر میشه موقتا. فکر کنم اینو یه جا خونده بودم ولی یادم نیست دقیق کجا. ولی خب قطعا خارج کنکوره و نباید کاریش داشته باشیم
هنوز خودم هورمونو کامل نخوندم، افزایش قند خونو داشتن، ولی فکر نمیکنم بخوان روی کبد گیرنده داشته باشن در هرصورت کتاب چیزی نگفته شاید روی پانکراس اثر بذارن
-
نه گیرنده دارن روی کبد :| تو ویکی پدیا خوندم الان